SCS Software

message board
It is currently 30 Mar 2017 08:45

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: 18 Mar 2017 22:00 
Offline
User avatar

Joined: 23 Aug 2013 20:55
Posts: 726
Location: Praha, CZ
So, I've recently upgraded to the latest version of Blender Tools and I'm encountering a serious problem: I can't import any model anymore because the paths initalisation is taking all eternity to complete, and I don't see any indication of progress either. I'm waiting for 10 minutes already and it's still busy initialising. Something tells me that this shouldn't take that long. This wasn't a problem in earlier versions of the tool.

Do note that I have a large base folder (I'm dealing with a lot of models) and that I'm using Blender 2.78.0. I have quite a lot of old models to fix so they are compatible with 1.27, but I need to be able to actually open them first ;)

EDIT: It also freezes all the SCS Blender Tools when it restarts initialisation. I also can't seem to find a log file to see what goes wrong.

_________________
╔═══╗────╔═╗╔═╗────╔╗
║╔═╗║────║║╚╝║║────║║
║╚═╝╠═╦══╣╔╗╔╗╠══╦═╝╠══╗
║╔══╣╔╣╔╗║║║║║║╔╗║╔╗║══╣
║║──║║║╚╝║║║║║║╚╝║╚╝╠══║
╚╝──╚╝╚══╩╝╚╝╚╩══╩══╩══╝


Top
 Profile  
 
PostPosted: 19 Mar 2017 12:01 
Offline
User avatar

Joined: 07 Dec 2012 13:59
Posts: 1565
You sure you have 1.7.3 release version? Because this was known problem in 1.7.2 ;)

PS: If you still don't solve it until tomorrow, let me know over mattermost ;)


Top
 Profile  
 
PostPosted: 19 Mar 2017 13:26 
Offline
User avatar

Joined: 23 Aug 2013 20:55
Posts: 726
Location: Praha, CZ
Yes, I'm positive:

Image

This is the version I downloaded yesterday, version 1.7.3.

And for more clarification: this message won't go away:
Image

_________________
╔═══╗────╔═╗╔═╗────╔╗
║╔═╗║────║║╚╝║║────║║
║╚═╝╠═╦══╣╔╗╔╗╠══╦═╝╠══╗
║╔══╣╔╣╔╗║║║║║║╔╗║╔╗║══╣
║║──║║║╚╝║║║║║║╚╝║╚╝╠══║
╚╝──╚╝╚══╩╝╚╝╚╩══╩══╩══╝


Top
 Profile  
 
PostPosted: 20 Mar 2017 23:45 
Offline
User avatar

Joined: 23 Aug 2013 20:55
Posts: 726
Location: Praha, CZ
I checked the log again and for one of the sign SII files it gave an error. Since it was not that important anyway, I removed it from the def folder and now it finally works :D

_________________
╔═══╗────╔═╗╔═╗────╔╗
║╔═╗║────║║╚╝║║────║║
║╚═╝╠═╦══╣╔╗╔╗╠══╦═╝╠══╗
║╔══╣╔╣╔╗║║║║║║╔╗║╔╗║══╣
║║──║║║╚╝║║║║║║╚╝║╚╝╠══║
╚╝──╚╝╚══╩╝╚╝╚╩══╩══╩══╝


Top
 Profile  
 
PostPosted: 21 Mar 2017 00:58 
Offline
User avatar

Joined: 07 Dec 2012 13:59
Posts: 1565
Still this shouldn't happen or at least user should be notified somehow. So I would ask you to send me that problematic SII file, so I can improve reporting of this error and not blocking whole tools because of it ;)


Top
 Profile  
 
PostPosted: 21 Mar 2017 01:18 
Offline
User avatar

Joined: 23 Aug 2013 20:55
Posts: 726
Location: Praha, CZ
Sure. It's the file attached below. We are actually busy cleaning up this file.


Attachments:
File comment: DEF file that breaks the BT.
sign.poland.zip [15.93 KiB]
Downloaded 9 times

_________________
╔═══╗────╔═╗╔═╗────╔╗
║╔═╗║────║║╚╝║║────║║
║╚═╝╠═╦══╣╔╗╔╗╠══╦═╝╠══╗
║╔══╣╔╣╔╗║║║║║║╔╗║╔╗║══╣
║║──║║║╚╝║║║║║║╚╝║╚╝╠══║
╚╝──╚╝╚══╩╝╚╝╚╩══╩══╩══╝
Top
 Profile  
 
PostPosted: 23 Mar 2017 01:27 
Offline
User avatar

Joined: 23 Aug 2013 20:55
Posts: 726
Location: Praha, CZ
OK, I replicated the bug and I added everything the console dumped. You can see that the log gives an error while it is reading sign.poland.sii. Maybe this will help:

Code:
DEBUG   -  Going to parse sign library file:
           'E:\\Projecten\\ETS Mods\\base\\def/world\\sign.poland.sii'
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Applicaties\Blender\2.78\scripts\addons\io_scs_tools\properties\world.py", line 282, in sign_library_rel_path_update
    self.sign_library_rel_path)
  File "C:\Applicaties\Blender\2.78\scripts\addons\io_scs_tools\internals\containers\config.py", line 260, in update_sign_library_rel_path
    sign_container = _sii.get_data_from_file(sign_library_filepath)
  File "C:\Applicaties\Blender\2.78\scripts\addons\io_scs_tools\internals\containers\sii.py", line 33, in get_data_from_file
    container = _sii.parse_file(filepath)
  File "C:\Applicaties\Blender\2.78\scripts\addons\io_scs_tools\internals\containers\parsers\sii.py", line 335, in parse_file
    lines = file.readlines()
  File "C:\Applicaties\Blender\2.78\python\lib\encodings\cp1252.py", line 23, in decode
    return codecs.charmap_decode(input,self.errors,decoding_table)[0]
UnicodeDecodeError: 'charmap' codec can't decode byte 0x81 in position 3826: character maps to <undefined>
File "C:\Applicaties\Blender\2.78\scripts\addons\io_scs_tools\properties\world.py", line 280, in sign_library_rel_path_update


Attachments:
blender_log.zip [19.63 KiB]
Downloaded 2 times

_________________
╔═══╗────╔═╗╔═╗────╔╗
║╔═╗║────║║╚╝║║────║║
║╚═╝╠═╦══╣╔╗╔╗╠══╦═╝╠══╗
║╔══╣╔╣╔╗║║║║║║╔╗║╔╗║══╣
║║──║║║╚╝║║║║║║╚╝║╚╝╠══║
╚╝──╚╝╚══╩╝╚╝╚╩══╩══╩══╝
Top
 Profile  
 
PostPosted: 28 Mar 2017 00:37 
Offline
User avatar

Joined: 07 Dec 2012 13:59
Posts: 1565
This was due to used encoding for decode of text files including sii files. Next version will force all files to be read/written in UTF-8.

So to sum up: it will be released in next version 1.7.4 so topic title can be marked as solved, thx.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: