Forum and modding wiki won't be available this weekend, March 6-7. Sorry for the inconvenience!

1.33 Low Performance

M@GOid
Posts: 1
Joined: 28 Nov 2018 23:28

1.33 Low Performance

#1 Post by M@GOid » 28 Nov 2018 23:30

After the 1.33 update the game is performing much worse than before. Anyone having the same problem?

PS: I have no mods installed.

Iversman
Posts: 2
Joined: 21 Aug 2018 22:47

Re: 1.33 Low Performance

#2 Post by Iversman » 01 Dec 2018 00:31

Yes. My performance is questionable now too. The game seems to be more "jittery" and not smooth frames as it was before.

User avatar
LincolnCFCruz
Posts: 558
Joined: 28 May 2017 21:10
Location: Minas Gerais , Brasil
Contact:

Re: 1.33 Low Performance

#3 Post by LincolnCFCruz » 01 Dec 2018 21:23

I realized the same thing ... But I'm using windows 10
Image

User avatar
Harald-RS
Posts: 1390
Joined: 21 Dec 2012 00:27
Location: Neuburg / Germany
Contact:

Re: 1.33 Low Performance

#4 Post by Harald-RS » 01 Dec 2018 21:36

@ M@GOid

I have Linux Mint 19 Tara, i don't have any performance problem with ETS2 1.33.2.s
Greetings,
Harald
Member of ACTROS 5 CREW
---
Sorry for my bad english, i from germany. I use Translators deepl.com / google.de
---
I will not distribute a modified mods without permission from the original creator / author!

User avatar
petronny
Posts: 260
Joined: 17 Aug 2014 18:13

Re: 1.33 Low Performance

#5 Post by petronny » 02 Dec 2018 08:37

LincolnCFCruz wrote:
01 Dec 2018 21:23
I realized the same thing ... But I'm using windows 10
i use windows 10 to, but I dont have any problem with the performance. the setings to the game is high and very high and the scaling is 200. I use many mods and one map. It works very good.

User avatar
LincolnCFCruz
Posts: 558
Joined: 28 May 2017 21:10
Location: Minas Gerais , Brasil
Contact:

Re: 1.33 Low Performance

#6 Post by LincolnCFCruz » 02 Dec 2018 11:33

It was not necessarily in the FPS but in the frame time that was unstable in some situations
Image

User avatar
Leen
Posts: 4244
Joined: 22 Jan 2014 19:06
Location: Netherlands
Contact:

Re: 1.33 Low Performance

#7 Post by Leen » 02 Dec 2018 11:37

With a clean profile I notice no issue with the performance on win7.

User avatar
LincolnCFCruz
Posts: 558
Joined: 28 May 2017 21:10
Location: Minas Gerais , Brasil
Contact:

Re: 1.33 Low Performance

#8 Post by LincolnCFCruz » 04 Dec 2018 23:45

Today I am using the build insider of windows 10 (18290) and did an update on the drivers of NVIDIA and noticed at least on my system a drop / limitation of fps (15 to 35) in version 417.22.
Some other people also reported the same problem and mostly on notebook GPU's!

Maybe this was the problem for us.
Today I'm using 391.25 (available from Dell) and I did not have any more problems
Image

alexxxx
Posts: 11
Joined: 29 Aug 2017 14:52

Re: 1.33 Low Performance

#9 Post by alexxxx » 07 Dec 2018 19:29

I can't seem to get 144hz even though it's set in the options. Seems stuck at 60. Game also likes to disable my blue light filter, is the window being created in a weird way?

User avatar
xXCARL1992Xx
Posts: 12935
Joined: 17 Aug 2016 12:18
Contact:

Re: 1.33 Low Performance

#10 Post by xXCARL1992Xx » 07 Dec 2018 19:32

this is how the blue light filter works, you dont want it in full screen games

and i dont have any performance problems at all Windows 10 1809 17763.134 and nvidia 416.16, settings on high and even 4x MSAA and SGSSAA in nvidia + 16x AF
Image
| !!!NO SUPPORT OR REQUESTS OF ANY SORT VIA PM!!! | Screenshot Thread | Steam Workshop | World of Trucks Profil |

Post Reply

Return to “Linux Beta Testing”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest