[ATS/ETS, TOOL] Mods Studio 2 v.2020.10 [07.12.2020]

Forum rules
SCS as a company do not wish to have paid mods on this forum. While we understand that not all paid mods use the Intellectual Property of other companies/people, it is very hard to moderate what is and isn't acceptable when money is involved. There are also concerns that it could look unfavorable to potential work partners going forward if SCS allow mods that may potentially use unlicensed branding.
Posting in the Mods forum (ATS and ETS2) is restricted to sharing free-to-the-public mods and providing support for mods. For more details, please check chapters [4] and [5] of Forum Rules.
adamoc110
Posts: 3
Joined: 02 Feb 2020 12:41

Re: [ATS/ETS, TOOL] Mods Studio 2 v.2020.10 [07.12.2020]

#791 Post by adamoc110 » 16 Jan 2021 14:38

i would like to make a skin for a modded truck using ms 2. how do i get the name of the truck on the selection list in the menu Simple truck skin--Truck

rocky8321
Posts: 1
Joined: 07 Jul 2020 14:48

Re: [ATS/ETS, TOOL] Mods Studio 2 v.2020.10 [07.12.2020]

#792 Post by rocky8321 » 16 Jan 2021 15:41

please pack the new actros for the mod studio 2 so that you can create it

pete_agreatguy
Posts: 341
Joined: 27 Mar 2014 11:47
Location: UK
Contact:

Re: [ATS/ETS, TOOL] Mods Studio 2 v.2020.10 [07.12.2020]

#793 Post by pete_agreatguy » 16 Jan 2021 23:19

rocky8321 wrote:
16 Jan 2021 15:41
please pack the new actros for the mod studio 2 so that you can create it
This is already included in MS2. You need to select Advanced Truck Skin, then the Actros 2014. If you are on about a modded truck; then the best place to find a XML is on our discord server (link in the original post). We do not include modded trucks by default as we only support default SCS models in the initial release.
adamoc110 wrote:
16 Jan 2021 14:38
i would like to make a skin for a modded truck using ms 2. how do i get the name of the truck on the selection list in the menu Simple truck skin--Truck
Not sure what you mean by this.
Please check out my mods, ty 8-) WoT Profile :)

Mods Studio 2 Developer (create mods the easy way)

Enthoo Pro TG, SS 850W Plat, Asus ROG Crossair Hero VII, AMD 3700X, 16GB GSkill 3600, EVGA GTX1080 8GB, Corsair nvme, SS 860 Evo, Win 10 Pro x64

adamoc110
Posts: 3
Joined: 02 Feb 2020 12:41

Re: [ATS/ETS, TOOL] Mods Studio 2 v.2020.10 [07.12.2020]

#794 Post by adamoc110 » 17 Jan 2021 15:41

how do you skin a modded truck using mods studio 2

User avatar
Trucker_71
Posts: 3106
Joined: 09 Apr 2018 07:35
Location: Abbotsford BC Canada

Re: [ATS/ETS, TOOL] Mods Studio 2 v.2020.10 [07.12.2020]

#795 Post by Trucker_71 » 17 Jan 2021 16:26

@adamoc110 You need a template, and an xml file for the modded truck, and a certain amount of skill and creativity.

pete_agreatguy
Posts: 341
Joined: 27 Mar 2014 11:47
Location: UK
Contact:

Re: [ATS/ETS, TOOL] Mods Studio 2 v.2020.10 [07.12.2020]

#796 Post by pete_agreatguy » 17 Jan 2021 16:28

adamoc110 wrote:
17 Jan 2021 15:41
how do you skin a modded truck using mods studio 2
Recommend joining our discord. We have tutorials on there as well as up-to-date xml files. Link in werewolf's original post :)
Please check out my mods, ty 8-) WoT Profile :)

Mods Studio 2 Developer (create mods the easy way)

Enthoo Pro TG, SS 850W Plat, Asus ROG Crossair Hero VII, AMD 3700X, 16GB GSkill 3600, EVGA GTX1080 8GB, Corsair nvme, SS 860 Evo, Win 10 Pro x64

Gee_1
Posts: 1
Joined: 11 Feb 2021 22:05

Re: [ATS/ETS, TOOL] Mods Studio 2 v.2020.10 [07.12.2020]

#797 Post by Gee_1 » 11 Feb 2021 22:08

hey,

iam currently getting some problems, when extract the folder, and click the .exe the program opens up for a short time like 4 seconds then closes, ive tried a few diff versions also done everything on the troubleshooting page.

anyone shed some light for me, also is there a discord channel for this?

thanks


Bears53
Posts: 1
Joined: 15 Feb 2021 19:25

Re: [ATS/ETS, TOOL] Mods Studio 2 v.2020.10 [07.12.2020]

#799 Post by Bears53 » 17 Feb 2021 12:23

Im trying to add Rollins 389 peterbilt to the mods studio and I know it works with the old ATS studio, so i try loading it from the mod like you it should and when i click the mod and load it nothing happens, ive only been using it for a day but i like it and wanna make the switch but its gonna be hard if i cant get anything to work right, please help.

pete_agreatguy
Posts: 341
Joined: 27 Mar 2014 11:47
Location: UK
Contact:

Re: [ATS/ETS, TOOL] Mods Studio 2 v.2020.10 [07.12.2020]

#800 Post by pete_agreatguy » 17 Feb 2021 17:41

Bears53 wrote:
17 Feb 2021 12:23
Im trying to add Rollins 389 peterbilt to the mods studio and I know it works with the old ATS studio, so i try loading it from the mod like you it should and when i click the mod and load it nothing happens, ive only been using it for a day but i like it and wanna make the switch but its gonna be hard if i cant get anything to work right, please help.
Have a look at this link - see if the mod is missing a data.sii file (see the example in the documentation linked).

https://www.mods.studio/tutorials/creat ... mplate-ms2
Please check out my mods, ty 8-) WoT Profile :)

Mods Studio 2 Developer (create mods the easy way)

Enthoo Pro TG, SS 850W Plat, Asus ROG Crossair Hero VII, AMD 3700X, 16GB GSkill 3600, EVGA GTX1080 8GB, Corsair nvme, SS 860 Evo, Win 10 Pro x64

Post Reply

Return to “Help requests”

Who is online

Users browsing this forum: aryanedit and 5 guests