No animation after export [solved]

overfloater
Posts: 754
Joined: 30 Jul 2017 18:09

No animation after export [solved]

#1 Post by overfloater » 28 May 2019 12:39

Ok... i've been going at it for 2 days now, and can't export a single proper animation. I'm at a total loss as to what i'm missing.

Image

Everything seems to be correct, the animation plays, and no errors upon export.

But then in game, my wipers are nowhere to be seen, even in the log.
And if i import my model, everything is there, except the animation.
If i select the armature, it has an empty SCS-animatios panel.


i tried different names for every component, recreate the armature several times, only to get the same result.
The only difference i see between my wipers and SCS wipers, is that their dope sheet has lines between these dot thingies:
Image
Everybody is doing animations. Surely someone knows what's up?
Last edited by overfloater on 29 May 2019 23:49, edited 2 times in total.

User avatar
tobrago
Posts: 1835
Joined: 19 Jun 2013 12:54
Location: Belgrade / SRB /
Contact:

Re: No animation after export

#2 Post by tobrago » 28 May 2019 13:55

Do you have an animations.sui file in the definition?
Google translator
Greetings and cheers
Keep truckin'

Image Image Image

overfloater
Posts: 754
Joined: 30 Jul 2017 18:09

Re: No animation after export

#3 Post by overfloater » 28 May 2019 14:00

Yes, and stock wipers work. But i don't think defs are the problem.

When i import my wipers back into blender, it appears as it never had animation. Meanwhile, i can import SCS's animations just fine.

it's gotta be something that i'm doing wrong, at the stage of inserting keyframes. But no idea what.

User avatar
galimim
Posts: 3181
Joined: 26 Jan 2013 22:11
Location: Slovenija
Contact:

Re: No animation after export

#4 Post by galimim » 28 May 2019 15:06

Do you have skeleton export path set up correctly?
ETS2:
Real Tires Mod
Search for Drivetrain Revision mods!
Truck fix doctor
ATS:
Real Tires Mod
Search for Drivetrain Revision mods!
Truck fix doctor

User avatar
50keda
SCS Software
Posts: 2708
Joined: 07 Dec 2012 11:59

Re: No animation after export

#5 Post by 50keda » 28 May 2019 15:41

and enabled animation model for export (https://modding.scssoft.com/wiki/Docume ... igid_Model)

overfloater
Posts: 754
Joined: 30 Jul 2017 18:09

Re: No animation after export

#6 Post by overfloater » 28 May 2019 16:00

No, my skeleton path is default.
i end up with Pma, Pmd & Pmg, all in one place. I immediately import them, to check, and the animation is not there.
i did export is as "animated model", and i do have a "V" mark on SCS-animations export.

Is the skeleton path really crucial? does it matter if i set path, or if i just grab the 3 files and put them where i need them?
And what about the lines, in the 2nd picture? why don't i have those on my own animation? :(

User avatar
galimim
Posts: 3181
Joined: 26 Jan 2013 22:11
Location: Slovenija
Contact:

Re: No animation after export

#7 Post by galimim » 28 May 2019 16:10

I always set up custom export path for animations, just in case.
ETS2:
Real Tires Mod
Search for Drivetrain Revision mods!
Truck fix doctor
ATS:
Real Tires Mod
Search for Drivetrain Revision mods!
Truck fix doctor

User avatar
50keda
SCS Software
Posts: 2708
Joined: 07 Dec 2012 11:59

Re: No animation after export

#8 Post by 50keda » 28 May 2019 17:04

do you enable animations import when you import them?

overfloater
Posts: 754
Joined: 30 Jul 2017 18:09

Re: No animation after export

#9 Post by overfloater » 28 May 2019 17:47

Of course. I can import any animation, but mine.

can someone take a look at my blend file, and find what's wrong?
https://www.dropbox.com/s/pepipmni508y4 ... blend?dl=0

User avatar
xXCARL1992Xx
Posts: 11696
Joined: 17 Aug 2016 12:18
Contact:

Re: No animation after export

#10 Post by xXCARL1992Xx » 28 May 2019 17:51

why do you export only selected object ?

i just exported everything (exporting active scene) and i get 4 files as a result, .pim, .pit, .pis and .pia
Image
| !!!NO SUPPORT OR REQUESTS OF ANY SORT VIA PM!!! | Screenshot Thread | Steam Workshop | World of Trucks Profil |

Post Reply

Return to “Blender Tools”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests