Trouble seeing textures

Post Reply
julien51200
Posts: 37
Joined: 20 May 2018 09:07

Trouble seeing textures

#1 Post by julien51200 » 01 Jan 2020 10:13

Hello,

First of all I wish you all a happy new year 2020.


I come to you I have a problem having the textures of inside scania.
I made you a screenshot that I am in texture mode and that it is all black.
When I choose a room and I give the direction of the tobj, I don't want it. I made you a capture of the errors.
I think this is the scs addons a problem i don't know if i hurt it to put it?
I have version 2.81 and I also tried with version 2.79 it does the same and with the addons compatible for version 2.79.
I'm out of idea if you can help me please?

Image

The errors I encountered below:

]Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\Juju et Laura\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\2.81\scripts\addons\io_scs_tools\operators\material.py", line 737, in execute
_material_utils.reload_tobj_settings(material, self.texture_type)
File "C:\Users\Juju et Laura\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\2.81\scripts\addons\io_scs_tools\utils\material.py", line 717, in reload_tobj_settings
_shader.set_texture_settings(material, tex_type, settings)
File "C:\Users\Juju et Laura\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\2.81\scripts\addons\io_scs_tools\internals\shaders\shader.py", line 137, in set_texture_settings
__setup_nodes__(material, material.scs_props.mat_effect_name, {}, {}, {tex_type: settings}, {}, {}, False)
File "C:\Users\Juju et Laura\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\2.81\scripts\addons\io_scs_tools\internals\shaders\shader.py", line 242, in __setup_nodes__
shader_set_texture_settings(node_tree, tex_settings_dict[tex_type])
File "C:\Users\Juju et Laura\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\2.81\scripts\addons\io_scs_tools\internals\shaders\eut2\dif\__init__.py", line 319, in set_base_texture_settings
_material_utils.set_texture_settings_to_node(node_tree.nodes[Dif.BASE_TEX_NODE], settings)
File "C:\Users\Juju et Laura\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\2.81\scripts\addons\io_scs_tools\utils\material.py", line 793, in set_texture_settings_to_node
image.colorspace_settings.name = "sRGB"
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'colorspace_settings'

location: <unknown location>:-1
Last edited by julien51200 on 01 Jan 2020 10:16, edited 1 time in total.

User avatar
xXCARL1992Xx
Posts: 13289
Joined: 17 Aug 2016 12:18
Contact:

Re: Trouble seeing textures

#2 Post by xXCARL1992Xx » 01 Jan 2020 10:15

this looks like a zmod made mod, go through every mesh and make sure a preview uv map is assigned to it (UV_0, UV_1 etc.)
Image
| !!!NO SUPPORT OR REQUESTS OF ANY SORT VIA PM!!! | Screenshot Thread | Steam Workshop | World of Trucks Profil |

julien51200
Posts: 37
Joined: 20 May 2018 09:07

Re: Trouble seeing textures

#3 Post by julien51200 » 01 Jan 2020 10:21

At first it worked well but after I decided to come back to 2.79 but now I'm used to the new version I don't know if it plays. Otherwise all the mesh is well assigned UV_01 and each mesh to UV_01 I don't know if it's doing something? But the person who does it I don't know what software he has to use

julien51200
Posts: 37
Joined: 20 May 2018 09:07

Re: Trouble seeing textures

#4 Post by julien51200 » 01 Jan 2020 10:39

By cons scs material sa me mark scene color management invalid

julien51200
Posts: 37
Joined: 20 May 2018 09:07

Re: Trouble seeing textures

#5 Post by julien51200 » 02 Jan 2020 10:57

Hello, this is to tell you I put myself on version 2.79 but its always makes me the same the textures do not put. I have made the settings in the tab in scene and scs project base. A friend of mine help me with this adjustment but its changes nothing. Does anyone know the problem?

User avatar
50keda
SCS Software
Posts: 2708
Joined: 07 Dec 2012 11:59

Re: Trouble seeing textures

#6 Post by 50keda » 03 Jan 2020 14:30

This happens due to bad texture paths in material. The error will be fixed in final BT version, but you will still have to sort out texture paths.

User avatar
samsunix
Posts: 153
Joined: 21 Sep 2018 17:33
Location: Warsaw

Re: Trouble seeing textures

#7 Post by samsunix » 06 Jan 2020 10:49

Any update for this?
edit:
This seems to work for 2.81 https://github.com/simon50keda/ConverterPIXWrapper
Last edited by samsunix on 06 Jan 2020 17:19, edited 1 time in total.

julien51200
Posts: 37
Joined: 20 May 2018 09:07

Re: Trouble seeing textures

#8 Post by julien51200 » 06 Jan 2020 16:27

Hello,
I come back is that I have problems to make my new AO of my new interior but the result is very bad when I make Bake here are the settings that I make.
I check Ambient occlusion and I set to 0.65, I check lighting environment 0.35, Samples 25 and I check Fallof 1. Then I go to Bake I choose Ambient occlusion and I check normal and I put Margin 16px
And here on some AO that its done to me.
Can you help me please?

Image

Post Reply

Return to “Blender Tools”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest