SCS Blender Tools

User avatar
Venom34
Posts: 13
Joined: 04 Mar 2021 21:51

Re: SCS Blender Tools

#2731 Post by Venom34 » 31 May 2021 14:31

This is a question towards those who have tinkered with vegetation models. I have my own set of tree models that I want to use in my project, with LOD models for performance. The only problem being that the transition between the high LOD and the low LOD happens without any blending, so the high poly tree just pops right in. As you might have noticed, this is not the case for default game vegetation, which nicely blends the 2 models together so there's no pop in. Does anyone know what do I need to do in order to get these transitions to work? I can't wrap my head around it.

Image

User avatar
Aryan
Posts: 55
Joined: 09 Sep 2020 09:06
Contact:

Re: SCS Blender Tools

#2732 Post by Aryan » 01 Jun 2021 08:52

Hi, Can some one give me a move or explanation for make template with out accurate. I know how to make template but in the corners I thinks have some problems.

User avatar
Sorjo
Posts: 11
Joined: 11 Mar 2020 19:14
Location: Blender
Contact:

Re: SCS Blender Tools

#2733 Post by Sorjo » 07 Jun 2021 15:50

Hello mates :D
I just updated to blender 2.93.0, and addons work well, but everything looks so shiny. Even things with black specular is shiny :D

Greetings :D
Modder for JS Truckstyling :D
https://www.facebook.com/jstruckstyling

KAHO LAU
Posts: 6
Joined: 17 Jun 2019 07:16

Re: SCS Blender Tools

#2734 Post by KAHO LAU » 12 Jun 2021 04:47

* ERROR *: errwarn:
* ERROR *: * ERROR *: <D:/ETS2 Blender/1.40/conversion_tools_2_12/linked_bt_75458e4ecb44e578f33b3afaa030cf24d66d5858 | >/chassis.pit:64: unknown token:'T'
* ERROR *: <D:/ETS2 Blender/1.40/conversion_tools_2_12/linked_bt_75458e4ecb44e578f33b3afaa030cf24d66d5858 | >/chassis.pit:64: unknown token:'e'
* ERROR *: <D:/ETS2 Blender/1.40/conversion_tools_2_12/linked_bt_75458e4ecb44e578f33b3afaa030cf24d66d5858 | >/chassis.pit:64: unknown token:'x'
* ERROR *: <D:/ETS2 Blender/1.40/conversion_tools_2_12/linked_bt_75458e4ecb44e578f33b3afaa030cf24d66d5858 | >/chassis.pit:64: unknown token:'C'
* ERROR *: <D:/ETS2 Blender/1.40/conversion_tools_2_12/linked_bt_75458e4ecb44e578f33b3afaa030cf24d66d5858 | >/chassis.pit:64: unknown token:'o'
* ERROR *: <D:/ETS2 Blender/1.40/conversion_tools_2_12/linked_bt_75458e4ecb44e578f33b3afaa030cf24d66d5858 | >/chassis.pit:64: unknown token:'o'
* ERROR *: <D:/ETS2 Blender/1.40/conversion_tools_2_12/linked_bt_75458e4ecb44e578f33b3afaa030cf24d66d5858 | >/chassis.pit:64: unknown token:'r'
* ERROR *: <D:/ETS2 Blender/1.40/conversion_tools_2_12/linked_bt_75458e4ecb44e578f33b3afaa030cf24d66d5858 | >/chassis.pit:64: unknown token:'d'
* ERROR *: <D:/ETS2 Blender/1.40/conversion_tools_2_12/linked_bt_75458e4ecb44e578f33b3afaa030cf24d66d5858 | >/chassis.pit:64: syntax error [token':']
* ERROR *: cannot parse /chassis.pit

User avatar
room217au
Posts: 3141
Joined: 17 Jul 2015 01:55
Location: 'Straya

Re: SCS Blender Tools

#2735 Post by room217au » 14 Jun 2021 02:51

@KAHO LAU The .pit file is a text file. You can open it yourself and investigate.
tip:
/chassis.pit:64: unknown token:'e' = filename:line number in that file:error type:'character that should not be there'

If you read the 'unknown token' values top to bottom in your post, it spells 'exCoord' Which looks suspiciously like 'coordinates' to me because all errors are on one line. However, the parser will stop at first error if bad enough, and there actually might be more once you sort the initial error on line 64 in chassis.pit and export again.
Two wrongs don't make a right, but three lefts.. do.

User avatar
siebel3d
Posts: 244
Joined: 01 Nov 2015 02:53
Location: Videira, SC, Brazil
Contact:

Re: SCS Blender Tools

#2736 Post by siebel3d » 16 Jun 2021 19:52

So, yesterday I was doing some prefabs, and I ran into a problem with them.

The terrain, when applied in game, are upside down, no matter what settings I use. In the picture below, you can see it: only the collision wireframe appears.
Image
Image
Image

The terrain pieces are properly assigned to the right SCS Parts (tran_0 and tran_1), and have the right vertex groups (as you can see in the pictures below), collision also is in the same state (properly assigned to variant and vertex groups).

Image
Image
Image


Does anyone knows what I'm missing here?
Image

User avatar
Smarty
Beta tester
Posts: 2207
Joined: 30 Jun 2015 01:56
Location: Ontario, Canada
Contact:

Re: SCS Blender Tools

#2737 Post by Smarty » 16 Jun 2021 20:11

What happens if you select the vertices in the opposite order before assigning them?
Image

User avatar
siebel3d
Posts: 244
Joined: 01 Nov 2015 02:53
Location: Videira, SC, Brazil
Contact:

Re: SCS Blender Tools

#2738 Post by siebel3d » 16 Jun 2021 20:19

@Smarty if mean selecting the other side the other vertex group, that's it haha
I just tested and it worked.
Image

User avatar
Billy_Costigan
Posts: 420
Joined: 26 Nov 2015 16:59

Re: SCS Blender Tools

#2739 Post by Billy_Costigan » 17 Jun 2021 11:15

Does someone know what is causing this?
Image

Image

As soon as the gps and carpaly display is lit there's a strange purple tint on it. Same goes for the clock.
I'm using the same material attributes as SCS for the gps.
Image Image

User avatar
Aryan
Posts: 55
Joined: 09 Sep 2020 09:06
Contact:

Re: SCS Blender Tools

#2740 Post by Aryan » 17 Jun 2021 14:03

@Billy_Costigan I think this problem for UV map, the UV Must be in position 0/0 in UV editor.

Post Reply

Return to “General discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest