UV issue regarding a model. [SOLVED]

User avatar
StereoPhobic
Posts: 2156
Joined: 22 Apr 2014 16:25

UV issue regarding a model. [SOLVED]

#1 Post by StereoPhobic » 28 Nov 2019 22:52

Hi.

I have created some stuff for the game.
Feel that i have tried everything due to uv and that part.

But the model takes the base color and not the uv mapping.
Think i have done everything right, 2 separate, yet the same uv mapping with different name,

I have set the UV_1 as "main" and UV_0 as "second" some sort.

Any clue of what i can do to get the model to take the uv, and implement it with the accessory paint scheme in game?
Instead of it to take the base color?

This is the setup i have now, straight basic truckpaint, in the tools materials menu.

Image

P.s. I have also tried these options/setup;

Colormask, altuv, airbrush, dif.spec etc.. but there is something strange here.
Last edited by StereoPhobic on 29 Nov 2019 16:19, edited 1 time in total.

User avatar
xXCARL1992Xx
Posts: 12628
Joined: 17 Aug 2016 12:18
Contact:

Re: UV issue regarding a model.

#2 Post by xXCARL1992Xx » 28 Nov 2019 23:01

it needs to be UV_0, UV_1 and UV_2 or else you will get strange results with DX11

and did you also make a skin that applies to it ? because if no skin is there then ofc only the base color will change
Image
| !!!NO SUPPORT OR REQUESTS OF ANY SORT VIA PM!!! | Screenshot Thread | Steam Workshop | World of Trucks Profil |

User avatar
StereoPhobic
Posts: 2156
Joined: 22 Apr 2014 16:25

Re: UV issue regarding a model.

#3 Post by StereoPhobic » 29 Nov 2019 00:03

@xXCARL1992Xx Oh, ok. But off course, by base i mean just a simple color, not that i see the skin from the truck on the model.
example; when you have a metallic setup for your skin, you can change 3 colors (Red, White, Blue). And it's that Red color the model has taken.
And yes i have made a skin that applies to the model.

User avatar
xXCARL1992Xx
Posts: 12628
Joined: 17 Aug 2016 12:18
Contact:

Re: UV issue regarding a model.

#4 Post by xXCARL1992Xx » 29 Nov 2019 00:16

Set the paint job as airbrush? This also can look out the color change
Image
| !!!NO SUPPORT OR REQUESTS OF ANY SORT VIA PM!!! | Screenshot Thread | Steam Workshop | World of Trucks Profil |

User avatar
StereoPhobic
Posts: 2156
Joined: 22 Apr 2014 16:25

Re: UV issue regarding a model.

#5 Post by StereoPhobic » 29 Nov 2019 00:31

I tried with the airbrush, but then the model got a mor greyish red color. and now is subtle, not able to change color scheme.

User avatar
MehdiAnti
Posts: 43
Joined: 22 Jan 2017 12:47
Location: Shahsavar, Mazandaran, Iran
Contact:

Re: UV issue regarding a model.

#6 Post by MehdiAnti » 29 Nov 2019 05:37

are you try airbrush: true in paint_job definition (+ paintjob mask location) ? or just in BT material section ? :geek:
Image

User avatar
StereoPhobic
Posts: 2156
Joined: 22 Apr 2014 16:25

Re: UV issue regarding a model.

#7 Post by StereoPhobic » 29 Nov 2019 12:55

I added it just in the BT section.
Have been checking other mods, and they all have several automat folders.
Mine has only one.. guess it's right..

Just a second thought, maybe it's easier to use the dif.spec? :roll:

Or just stay with it as it is?!

User avatar
xXCARL1992Xx
Posts: 12628
Joined: 17 Aug 2016 12:18
Contact:

Re: UV issue regarding a model.

#8 Post by xXCARL1992Xx » 29 Nov 2019 13:00

the automat folder just stores the material, if your model has only one you will get only one in it

but now a bit clearer pls. do you want to see a skin ingame, or do you want to see it on the model in blender to work on it like in this picture?

Image
Image
| !!!NO SUPPORT OR REQUESTS OF ANY SORT VIA PM!!! | Screenshot Thread | Steam Workshop | World of Trucks Profil |

User avatar
StereoPhobic
Posts: 2156
Joined: 22 Apr 2014 16:25

Re: UV issue regarding a model.

#9 Post by StereoPhobic » 29 Nov 2019 13:03

ok. yes i want to see the skin in game, not only for working on in blender.
Cause now as you have noticed it's just plane color or greyish for that matter.

User avatar
xXCARL1992Xx
Posts: 12628
Joined: 17 Aug 2016 12:18
Contact:

Re: UV issue regarding a model. [SOLVED]

#10 Post by xXCARL1992Xx » 29 Nov 2019 16:23

ok, can you post an image of the template ?

or better yet, you made a separat one for it or integrated it into the one from the cab of the truck ?

if you have a separat one you need to point the skin to it with the new paint system
Image
| !!!NO SUPPORT OR REQUESTS OF ANY SORT VIA PM!!! | Screenshot Thread | Steam Workshop | World of Trucks Profil |

Post Reply

Return to “Frequently Asked Question (FAQ)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests