Traffic: Is there a way to adjust/reduce the amount of it ?

ChrisCanfield
Posts: 23
Joined: 17 Jul 2014 20:00
Location: USA: King of Prussia, Pennsylvania / Eastern Time
Contact:

Traffic: Is there a way to adjust/reduce the amount of it ?

#1 Post by ChrisCanfield » 28 Jul 2016 04:23

I am continually running in & on the emergency brake down lane on the highways when I am playing the game.

There is just too much traffic ONLY on the highways for this game & if there were a way to adjust &/or slightly reduce the amount of the traffic flow, I would end up having a more enjoyable driving experience:
(A): Use more of my turn signals, of which, ONLY on the use of the highways, I end up NOT USING THEM.

&

(B): It will reduce my chance of getting into accidents, MORE SO with wide trailer loads & all other trailer load damages & tractor damages too.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Here are the available config file options available for editing . . .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
# prism3d variable config data

uset g_minicon "0"
uset g_console "1"
uset g_trackir "0" (EDITED LINE)
uset g_developer "1" (EDITED LINE)
uset g_steering_func_param "0.0"
uset g_joy_axis_brake_dz "1"
uset g_joy_axis_brake "7"
uset g_joy_ff_gain "1.0"
uset g_joy_axis_throttle_dz "1"
uset g_joy_axis_throttle "7"
uset g_joy_axis_ff "0"
uset g_joy_axis_combine "0"
uset g_joy_axis_steer_sens "0.6"
uset g_joy_axis_steer_dz "0.0"
uset g_joy_axis_steer "0"
uset g_fatigue "0" (EDITED LINE)
uset g_police "0" (EDITED LINE)
uset g_subtitles "1"
uset g_clock_24 "0"
uset g_quality "2"
uset g_reflection "1"
uset g_mph "1"
uset g_show_map "1"
uset g_points "0.0"
uset g_atrans "0"
uset g_flyspeed "0.0"
uset g_lang "en"
uset g_colbox "0"
uset r_gamma "1.0"
uset r_path "5"
uset r_fullscreen "1"
uset r_mode "1366x768x32x60"
uset r_device "gl"
uset r_driver "gl"
uset g_texture_usage_stats "0"
uset g_fps "0"
uset ds8_mix_channels "2"
uset ds8_mix_depth "16"
uset ds8_mix_rate "44100"
uset ds8_reverse_stereo "1" (EDITED LINE)
uset s_acceleration "0"
uset s_mix_channels "2"
uset s_mix_depth "16"
uset s_mix_rate "44100"
uset s_sfx_enabled "1"
uset s_music_enabled "0"
uset s_sfx_volume "0.38"
uset s_music_volume "1"
uset s_reverse_stereo "1" (EDITED LINE)
uset s_device "ds8"
uset r_quirks "0"
uset r_anisotropy_factor "0.25"
uset r_texture_detail "0"
uset i_force_gain "1.0"
uset i_feedback "1"
uset i_joystick2 "-1"
uset i_joystick1 "0"
uset i_deadzone "0.0"
uset i_device "di8"
uset m_invert "0"
uset m_sensitivity "0.33"
uset m_filter "0"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IF ANYONE new WHO MIGHT KNOW HOW TO DO THIS, (& if possible), I WOULD BE MOST GRATEFUL ! :)

Please reply via my email address @: ChrisTCanfield722@gmail.com & thanks,
ChrisCanfield.
Last edited by ChrisCanfield on 04 Apr 2018 07:34, edited 2 times in total.


ChrisCanfield
Posts: 23
Joined: 17 Jul 2014 20:00
Location: USA: King of Prussia, Pennsylvania / Eastern Time
Contact:

Re: Traffic: Is there a way to adjust/reduce the amount of i

#3 Post by ChrisCanfield » 28 Jul 2016 19:00

SiSL wrote:you can search for g_traffic value in your config file
Dear: "SiSL",
I tried to look for the g_traffic value in the config file, & it doesn't exist.

Here are the available config file options available for editing . . .
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
# prism3d variable config data

uset g_minicon "0"
uset g_console "1"
uset g_trackir "1"
uset g_developer "0"
uset g_steering_func_param "0.0"
uset g_joy_axis_brake_dz "1"
uset g_joy_axis_brake "7"
uset g_joy_ff_gain "1.0"
uset g_joy_axis_throttle_dz "1"
uset g_joy_axis_throttle "7"
uset g_joy_axis_ff "0"
uset g_joy_axis_combine "0"
uset g_joy_axis_steer_sens "0.6"
uset g_joy_axis_steer_dz "0.0"
uset g_joy_axis_steer "0"
uset g_fatigue "0"
uset g_police "0"
uset g_subtitles "1"
uset g_clock_24 "0"
uset g_quality "2"
uset g_reflection "1"
uset g_mph "1"
uset g_show_map "1"
uset g_points "0.0"
uset g_atrans "0"
uset g_flyspeed "0.0"
uset g_lang "en"
uset g_colbox "0"
uset r_gamma "1.0"
uset r_path "5"
uset r_fullscreen "1"
uset r_mode "1366x768x32x60"
uset r_device "gl"
uset r_driver "gl"
uset g_texture_usage_stats "0"
uset g_fps "0"
uset ds8_mix_channels "2"
uset ds8_mix_depth "16"
uset ds8_mix_rate "44100"
uset ds8_reverse_stereo "1"
uset s_acceleration "0"
uset s_mix_channels "2"
uset s_mix_depth "16"
uset s_mix_rate "44100"
uset s_sfx_enabled "1"
uset s_music_enabled "0"
uset s_sfx_volume "0.38"
uset s_music_volume "1"
uset s_reverse_stereo "1"
uset s_device "ds8"
uset r_quirks "0"
uset r_anisotropy_factor "0.25"
uset r_texture_detail "0"
uset i_force_gain "1.0"
uset i_feedback "1"
uset i_joystick2 "-1"
uset i_joystick1 "0"
uset i_deadzone "0.0"
uset i_device "di8"
uset m_invert "0"
uset m_sensitivity "0.33"
uset m_filter "0"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Which one of the config file command lines, (LISTED ABOVE), do I work with to edit the density of the traffic in the game.

ANY SUGGESTIONS ?

User avatar
Reinhard
Posts: 5029
Joined: 20 Dec 2012 16:46
Location: Nimby, District of Berlin

Re: Traffic: Is there a way to adjust/reduce the amount of i

#4 Post by Reinhard » 28 Jul 2016 20:07

Misunderstanding. What SISL suggested will work for the actual games. A feature introduced not so long ago, in a patch. In other words: the likelihood that such exists for "18 Wheels of Steel: American Long Haul" is rather small.

ALH is of 2007. ETS 1 (of 2008) is the oldest SCS game I know, and I don't remember no such trick to be possible, in any way.

Not too many of us have solid knowledge of these legacy games, I'm afraid.

User avatar
SiSL
SCS Software
Posts: 9629
Joined: 27 Oct 2013 06:23
Contact:

Re: Traffic: Is there a way to adjust/reduce the amount of i

#5 Post by SiSL » 28 Jul 2016 20:08

add this line below all

Code: Select all

uset g_traffic "1"
default is 1.0

You can reduce it to get less traffic like 0.5 or 0.6, 10 max...

"0" is no traffic

ChrisCanfield
Posts: 23
Joined: 17 Jul 2014 20:00
Location: USA: King of Prussia, Pennsylvania / Eastern Time
Contact:

Re: Traffic: Is there a way to adjust/reduce the amount of i

#6 Post by ChrisCanfield » 29 Jul 2016 03:16

SiSL wrote:add this line below all

Code: Select all

uset g_traffic "1"
default is 1.0

You can reduce it to get less traffic like 0.5 or 0.6, 10 max...

"0" is no traffic
Are u saying to manually create the said command line, under the following command line: uset m_filter "0" ?

ChrisCanfield
Posts: 23
Joined: 17 Jul 2014 20:00
Location: USA: King of Prussia, Pennsylvania / Eastern Time
Contact:

Re: Traffic: Is there a way to adjust/reduce the amount of i

#7 Post by ChrisCanfield » 29 Jul 2016 04:17

Dear: "SiSL",

I have tried to manually enter the uset g_traffic "1" command line @ the very bottom of the config file list & it doesn't seem to stay there, & when u exit the game, after having manually enter the command line to the bottom of the config file list, it auto delete's itself & worse yet, if u enter the command line as: uset g_traffic "0" or: uset g_traffic "1.0" it does not completely remove A L L traffic.

User avatar
SabR
Posts: 4511
Joined: 02 Jun 2014 15:22
Location: India

Re: Traffic: Is there a way to adjust/reduce the amount of i

#8 Post by SabR » 29 Jul 2016 04:26

That command/feature was introduced for ETS2, don't think it will work for 18WOS.
Image

ChrisCanfield
Posts: 23
Joined: 17 Jul 2014 20:00
Location: USA: King of Prussia, Pennsylvania / Eastern Time
Contact:

Re: Traffic: Is there a way to adjust/reduce the amount of i

#9 Post by ChrisCanfield » 29 Jul 2016 04:29

SabR wrote:That command/feature was introduced for ETS2, don't think it will work for 18WOS.
So "SabR", what is SiSL talking about ?
If the uset g_traffic "1" command line is NOT the one to enter, WHAT is the command line to manually enter & where do u enter it in the config file ?

User avatar
SabR
Posts: 4511
Joined: 02 Jun 2014 15:22
Location: India

Re: Traffic: Is there a way to adjust/reduce the amount of i

#10 Post by SabR » 29 Jul 2016 04:44

Please don't quote the post directly above.

I'm not sure. Only he can clarify it. Cannot help you as I do not have 18WoS.
Image

Post Reply

Return to “18 Wheels of Steel: American Long Haul”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest