Problems with Jazzycat mods

Forum rules
SCS as a company do not wish to have paid mods on this forum. While we understand that not all paid mods use the Intellectual Property of other companies/people, it is very hard to moderate what is and isn't acceptable when money is involved. There are also concerns that it could look unfavorable to potential work partners going forward if SCS allow mods that may potentially use unlicensed branding.
Posting in the Mods forum (ATS and ETS2) is restricted to sharing free-to-the-public mods and providing support for mods. For more details, please check chapters [4] and [5] of Forum Rules.
User avatar
Ray50
Posts: 247
Joined: 25 Dec 2012 17:58
Location: The Netherlands

Problems with Jazzycat mods

#1 Post by Ray50 » 21 Oct 2018 08:42

Hi everyone,

I never had any problems with Jazzycat's mods but now I have for some reason. When I use the ai traffic pack and the truck traffic pack things go wrong. I'm seeing cars with only 4 wheels and a driver but no body. I'm seeing trailers on the highway with no truck in front of it. When I turn the mods off everythings fine again. It happens on every profile I have and I don't combine them with any other traffic or truck mods. Anyone having the same problem?

Thanks
Intel Core i7-9700K 8x 3.6 GHz, 16 GB DDR4 Crucial 2400 MHz (2x 8 GB), 8 GB NVIDIA GeForce RTX 2080 , lg UltraGear 32GK850G 2560x1440 5ms 144hz. Logitech Driving Force GT.

User avatar
Watermark
Posts: 518
Joined: 26 Nov 2013 22:16

Re: Problems with Jazzycat mods

#2 Post by Watermark » 21 Oct 2018 08:52

yes I have encountered the problems you described, however I can't really say if it is Jazzycat's mods or is somehow related to a other mod or a older save with some leftover "stuff". What it is clear, the problem is there and triggered randomly...

Xander1986
Posts: 431
Joined: 26 Jul 2015 23:18

Re: Problems with Jazzycat mods

#3 Post by Xander1986 » 21 Oct 2018 09:11

No this is not jazzycat but a game isue! Go to your main config and search for: "r_buffer_page_size". Standard you see a value off "10", change this to "20" and save. Thats fix your problem :)
Last edited by Xander1986 on 29 Oct 2018 13:54, edited 1 time in total.
Image

User avatar
Ray50
Posts: 247
Joined: 25 Dec 2012 17:58
Location: The Netherlands

Re: Problems with Jazzycat mods

#4 Post by Ray50 » 22 Oct 2018 08:54

Thanks Xander1986. That worked for me.
Intel Core i7-9700K 8x 3.6 GHz, 16 GB DDR4 Crucial 2400 MHz (2x 8 GB), 8 GB NVIDIA GeForce RTX 2080 , lg UltraGear 32GK850G 2560x1440 5ms 144hz. Logitech Driving Force GT.

User avatar
thebigbadonion
Posts: 3165
Joined: 21 Jul 2013 18:23
Location: Greater Manchester, England

Re: Problems with Jazzycat mods

#5 Post by thebigbadonion » 22 Oct 2018 09:00

Thanks guys, I've been having this problem too, will give this a try a later xD

User avatar
Mohegan13
Beta tester
Posts: 20223
Joined: 05 Jul 2013 09:44
Location: West Yorkshire; Mars
Contact:

Re: Problems with Jazzycat mods

#6 Post by Mohegan13 » 22 Oct 2018 09:22

Xander1986 wrote:
21 Oct 2018 09:11
No this is not jazzycat but a game isue!
If you have to change settings like that to get something to work then it is a mod issue. His mods are not made within the game's standard limitations in mind, can't blame the game for that.
Image
I reserve the right to be 100% wrong.
But on my tombstone when I go, just put 'death by rock and roll'.

User avatar
cip
Posts: 5962
Joined: 26 Aug 2016 08:14
Location: Brussels

Re: Problems with Jazzycat mods

#7 Post by cip » 22 Oct 2018 09:55

Moh the issue was not specifically with jazzycat mods, only with their number, it could have happened with any other packs... and it was a game limitation solved on 1st October by Max: viewtopic.php?f=41&t=260572&start=110#p993046
if it was a mod issue be sure SCS wouldn't have taken any action :lol:
Enjoy driving with my Real Traffic Density for ETS2 and ATS
Enjoy listening my Real Ai Traffic FMOD Sounds for ETS2 and ATS
I have quit SCS forum...

User avatar
Mohegan13
Beta tester
Posts: 20223
Joined: 05 Jul 2013 09:44
Location: West Yorkshire; Mars
Contact:

Re: Problems with Jazzycat mods

#8 Post by Mohegan13 » 22 Oct 2018 10:47

That's simply not true. SCS do things to help mods all the time.
Image
I reserve the right to be 100% wrong.
But on my tombstone when I go, just put 'death by rock and roll'.

User avatar
cip
Posts: 5962
Joined: 26 Aug 2016 08:14
Location: Brussels

Re: Problems with Jazzycat mods

#9 Post by cip » 22 Oct 2018 13:37

no, I mean SCS will not start to correct mods in order to work in newer version and will not update anything in the game for a faulty mod... I agree that scs is shaping the game to allow mods working, that's completely different. this is what scs did this time with the memory tool, allowing increased memory in order to be able to play with more traffic mods, no matter if there are from jazzycat or other authors. this time the Ai packs mods were perfectly fine
Enjoy driving with my Real Traffic Density for ETS2 and ATS
Enjoy listening my Real Ai Traffic FMOD Sounds for ETS2 and ATS
I have quit SCS forum...

tonza187
Posts: 3
Joined: 22 Oct 2018 21:48
Location: Finland

Re: Problems with Jazzycat mods

#10 Post by tonza187 » 22 Oct 2018 22:25

I have the same problems, if i use jazzycat packs game works for sometime normal and then some AI cars becomes almost invisible (only headlights,register plate visible and missing wheels on some cars, only trailer visible and truck almost invisible etc.. same problem if i got quick job my trailer wheels,lights,hoses only visible and sometimes whole truck is invisible or part of it is only visible etc..
My PC setup is Zotac Geforce GTX 1080TI 11gb, 32Gb ram, and i7 4790k. If jazzycat packs in use and i follow in game errors through the console those coming thousands in very short time. I tried those "r_buffer_page_size" thing (20 and 50). But if i change it from 0 i get to the main menu but if i try to load game the game crash always.
EDIT: the problem has always been but It feels like problem comes now more often/faster like before, im thinking my game saves maybe gets is worse currently because im update mods and removed them etc..
In fallout 4 i use save game cleaner, but this game there not a way to clean save games?
Sorry for my bad english, its not very good
Last edited by tonza187 on 23 Oct 2018 10:32, edited 2 times in total.

Post Reply

Return to “Traffic”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest