1.39 exp.beta crash because of train cars?

User avatar
RichardH
Posts: 170
Joined: 28 Jul 2017 17:55
Location: the Netherlands
Contact:

1.39 exp.beta crash because of train cars?

#1 Post by RichardH » 29 Oct 2020 21:18

I'm experiencing game crashes due to faulty train cars? Anybody else? I am running a few mods by respectable modders (Smarty, Overfloater, XBS and Robinicus) so yeah not eligable for a bug report. And no the mods stay. :mrgreen:

Here's both my log and crash report:

log:
https://pastebin.com/raw/E8CzH931

crash:
https://pastebin.com/raw/sfpD7XC2

Location:
Image
Oet Grunn, with a passion for trucks of all sorts!

JESAN
Posts: 861
Joined: 16 Feb 2014 18:36

Re: 1.39 exp.beta crash because of train cars?

#2 Post by JESAN » 29 Oct 2020 22:35

Hi Richard,
Same for me even when no train in sight.

jarryed
Posts: 879
Joined: 15 Mar 2018 12:08

Re: 1.39 exp.beta crash because of train cars?

#3 Post by jarryed » 30 Oct 2020 16:01

I just experienced this exact same crash at Fish Tail Foods in Bellingham.

Code: Select all

00:00:21.065 : <ERROR> [fs] Failed to open file '/vehicle/ai/train_cars/wagon_box_lod.pmd' in the read_only mode.
00:00:21.065 : <ERROR> [resource_task] Can not open '/vehicle/ai/train_cars/wagon_box_lod.pmd'
00:00:21.065 : <ERROR> [fs] Failed to open file '/vehicle/ai/train_cars/wagon_box_lod.pmg' in the read_only mode.
00:00:21.065 : <ERROR> [resource_task] Can not open '/vehicle/ai/train_cars/wagon_box_lod.pmg'
00:00:21.068 : <ERROR> [model] Model descriptor '/vehicle/ai/train_cars/wagon_box_lod.pmd' is malformed.
00:00:21.068 : <ERROR> [model] Model geometry '/vehicle/ai/train_cars/wagon_box_lod.pmg' is malformed.
00:00:21.068 : <ERROR> [fs] Failed to open file '/vehicle/ai/train_cars/wagon_box_lod.pmd' in the read_only mode.
00:00:21.068 : <ERROR> [ld] Failed to open '/vehicle/ai/train_cars/wagon_box_lod.pmd'.
00:00:21.068 : <ERROR> d:\buildbot\slaves\win_slave\final_build_ats_trunk_windows_bin_steam_x64\build\prism\src\models\model\model_template.cpp(590): ?cache_data_handler@model_template_u@prism@@UEAAXXZ: Failed to load model descriptor (.pmd) or model geometry (.pmg) for '/vehicle/ai/train_cars/wagon_box_lod.pmg'.
00:00:21.069 : <ERROR> [fs] Failed to open file '/vehicle/ai/train_cars/wagon_tank_lod.pmd' in the read_only mode.
00:00:21.069 : <ERROR> [resource_task] Can not open '/vehicle/ai/train_cars/wagon_tank_lod.pmd'
00:00:21.069 : <ERROR> [fs] Failed to open file '/vehicle/ai/train_cars/wagon_tank_lod.pmg' in the read_only mode.
00:00:21.069 : <ERROR> [resource_task] Can not open '/vehicle/ai/train_cars/wagon_tank_lod.pmg'

User avatar
J. Ritter
Posts: 2367
Joined: 28 Feb 2018 19:35
Location: Chattaboogie

Re: 1.39 exp.beta crash because of train cars?

#4 Post by J. Ritter » 31 Oct 2020 13:45

I am experiencing this too, and I believe it's because of mods that use shared folders. I removed Viper's wheels at first and that seemed to work - I actually finished a delivery in 1.39!

Now it's happening again. I'm about to start about my 20th reload with a different mod removed each time. I'll report back and tell you guys if I find out.

And before anyone preaches, yes I know I am using mods on a beta. I want to see what is messing up and what is not, just like right now.

And oh, first time around was in Cedar City, just before the Coastline depot.

Second time was between Holbrook and Gallup.

This time is right around Salt Lake City.
(The Artist Formerly Known as Ranaldo20)
J. Ritter Transport- NEW! Running Hard in Colorado
Image

User avatar
plykkegaard
Posts: 4024
Joined: 26 Oct 2014 13:42
Location: Denmark
Contact:

Re: 1.39 exp.beta crash because of train cars?

#5 Post by plykkegaard » 31 Oct 2020 13:53

Probably mod related
I am moving south atm on 23 hours trip
Office moved to Fort Collins, Colorado

User avatar
ScaniaKing326
Posts: 82
Joined: 14 May 2019 11:30
Location: Košice Slovakia
Contact:

Re: 1.39 exp.beta crash because of train cars?

#6 Post by ScaniaKing326 » 02 Nov 2020 20:57

Mod related
Trucker that is always behind the wheel ! Where i will drive next ? Stará Ľubovňa Slovakia https://scaniaking326.jimdofree.com/

User avatar
Knuckelhead
Posts: 38
Joined: 07 Apr 2020 23:05

Re: 1.39 exp.beta crash because of train cars?

#7 Post by Knuckelhead » 07 Nov 2020 10:02

Hi There, did anybody found the cause of this (what mod) or a fix for this? I am experiencing the same problem.

User avatar
plykkegaard
Posts: 4024
Joined: 26 Oct 2014 13:42
Location: Denmark
Contact:

Re: 1.39 exp.beta crash because of train cars?

#8 Post by plykkegaard » 07 Nov 2020 10:13

wagon_box_lod.pmd is not found
Probably an outdated mod which more box cars to the train set
Office moved to Fort Collins, Colorado

User avatar
poozykrem
Posts: 708
Joined: 21 Sep 2019 22:00
Location: Russian Federation
Contact:

Re: 1.39 exp.beta crash because of train cars?

#9 Post by poozykrem » 07 Nov 2020 10:22

I had the same issue and it turned out mod related
It was affected by tanker trailer mod
Image

User avatar
Knuckelhead
Posts: 38
Joined: 07 Apr 2020 23:05

Re: 1.39 exp.beta crash because of train cars?

#10 Post by Knuckelhead » 07 Nov 2020 11:26

Thanks guys for the heads up, you were right poozykrem.😎

Post Reply

Return to “Help center - player to player”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests