Splitter Operation

User avatar
Jarrad
Posts: 3200
Joined: 08 Jan 2014 11:39
Location: Perth, Western Australia

Splitter Operation

#1 Post by Jarrad » 20 Aug 2016 13:21

Dunno if it's a bug or not, but I've noticed that the operation of the splitter and range change appear to be mixed up, i.e I need to move the stick (G27 user) into neutral for a split to work, yet I can shift high--> low ---> high range just by releasing the throttle..

User avatar
xDope
Posts: 1417
Joined: 14 Jan 2016 17:44
Location: New York

Re: Splitter Operation

#2 Post by xDope » 20 Aug 2016 14:25

Did you try messing around with the new settings? It is located under Options >> Controls >> Scroll down to H-shifter and play around with the first three options (shifter layout, shifter layout behavior, shifter fast split) to see if it solves your problem.

In your case I believe it might be the shifter fast split setting. But try them all if it does not work.
If it is stupid but it works, it isn't stupid.

User avatar
Jarrad
Posts: 3200
Joined: 08 Jan 2014 11:39
Location: Perth, Western Australia

Re: Splitter Operation

#3 Post by Jarrad » 21 Aug 2016 00:27

I tried all of them. Didn't change anything...

User avatar
Tarso
Beta tester
Posts: 7767
Joined: 04 Apr 2016 11:03
Location: -5.865761, -35.216600
Contact:

Re: Splitter Operation

#4 Post by Tarso » 21 Aug 2016 01:43

From now on we have 4 options for the advanced type:

NONE - always have to go neutral and back on gear to make split

CLUTCH - only split if press clutch pedal (Euro way of doing things)

TROTTHLE - only split if release gas pedal (American way of doing things, let's say Eaton Fuller transmissions at least)

BOTH - keep both modes active as before the change.

User avatar
Jarrad
Posts: 3200
Joined: 08 Jan 2014 11:39
Location: Perth, Western Australia

Re: Splitter Operation

#5 Post by Jarrad » 21 Aug 2016 03:04

I tried all of that, to no avail.

The problem I am having is that the range change appears to be the one affected, not the splitter.....

User avatar
Mohegan13
Global moderator
Posts: 19416
Joined: 05 Jul 2013 09:44
Location: West Yorkshire; Mars
Contact:

Re: Splitter Operation

#6 Post by Mohegan13 » 21 Aug 2016 08:14

Are you using a custom layout by chance?

It's working correctly for me on all profiles. :?
Image
I reserve the right to be 100% wrong.
But on my tombstone when I go, just put 'death by rock and roll'.

User avatar
Tarso
Beta tester
Posts: 7767
Joined: 04 Apr 2016 11:03
Location: -5.865761, -35.216600
Contact:

Re: Splitter Operation

#7 Post by Tarso » 21 Aug 2016 09:49

Try to delete these 3 files from you game folder on Documents

gearbox_splitter.sii
gearbox_range_splitter.sii
gearbox_range.sii

The game will create new ones on the next start

henrikf
Posts: 4
Joined: 25 Dec 2012 19:34

Re: Splitter Operation

#8 Post by henrikf » 29 Aug 2016 15:12

I came here with the same problem as the Jarrad. Tried deleting all the files as suggested but it seems that the default Easton Fuller 13 speed still will not change gears without moving the stick (G27). In 1.3 no problems.

User avatar
Tarso
Beta tester
Posts: 7767
Joined: 04 Apr 2016 11:03
Location: -5.865761, -35.216600
Contact:

Re: Splitter Operation

#9 Post by Tarso » 29 Aug 2016 16:07

Make sure you have selected advanced and a fast split mode different from NONE.

Please add a screenshot of this section of shifter config

User avatar
FierbetoN
Posts: 1089
Joined: 22 Mar 2015 12:59
Location: Romania

Re: Splitter Operation

#10 Post by FierbetoN » 29 Aug 2016 17:31

Happens to me too,with a custom layout that worked as it should in 1.3,now it's reversed in 1.4

Post Reply

Return to “Bugs 1.4”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest