Crash after load session

Post Reply
littlefoot22
Posts: 67
Joined: 05 Feb 2016 02:38
Location: USA Louisiana

Crash after load session

#1 Post by littlefoot22 » 30 Oct 2016 19:48

Hi guys, I just reset my PC last night and reinstalled American Truck Simulator for a total of 4 times now due to this bug.

Bug:
Crash after loading profile (profile s clean and previous traces of game files removed)

Repro:
1. Launch ATS and go through to set up of profile
2. Set up controller mode and go through set up wizard (in my case)
3. Select default starting location (I choose Vegas)

Result:
After selecting start location the game will attempt to proceeed but about 7 seconds or less after loading, the game crashes every time.

Game Version:1.4.4.2s
Game Controller: Speedlink Drift O.Z. Racing Wheel
Screenshot uploaded with my PC information. If you require more information, feel free to let me know, thanks!
Last edited by Axel Slingerland on 31 Oct 2016 17:00, edited 1 time in total.
Reason: Oversized image deleted.
I am here to help as I enjoy helping others,
John A.K.a littlefoot

IonutL
Posts: 3146
Joined: 13 Apr 2014 20:16

Re: Crash after load session

#2 Post by IonutL » 30 Oct 2016 20:07

You should post the gamelog.txt and crashlog.txt located in your American Truck Simulator folder in your Windows Documents folder. You can use http://www.pastebin.com to do that.

littlefoot22
Posts: 67
Joined: 05 Feb 2016 02:38
Location: USA Louisiana

Re: Crash after load session

#3 Post by littlefoot22 » 30 Oct 2016 20:54

Last edited by littlefoot22 on 30 Oct 2016 21:16, edited 1 time in total.
I am here to help as I enjoy helping others,
John A.K.a littlefoot

littlefoot22
Posts: 67
Joined: 05 Feb 2016 02:38
Location: USA Louisiana

Re: Crash after load session

#4 Post by littlefoot22 » 30 Oct 2016 21:08

I am here to help as I enjoy helping others,
John A.K.a littlefoot

User avatar
Loutis
Posts: 991
Joined: 23 Nov 2015 08:55
Location: Observable Universe

Re: Crash after load session

#5 Post by Loutis » 31 Oct 2016 08:10

Please post gamelog too, you posted crash log 2 times :)
"I'm not trying to be anyone's savior. I'm just trying to think about the future and not be sad."
Elon Musk

Tesla & SpaceX fanboy. Carefully optimistic about Mars colonisation.

littlefoot22
Posts: 67
Joined: 05 Feb 2016 02:38
Location: USA Louisiana

Re: Crash after load session

#6 Post by littlefoot22 » 31 Oct 2016 16:33

Sorry about that. Here you guys go
http://pastebin.com/HtsW5WJ4

I should also note that my world of trucks account was not connected which was yesterday, however when going to connect it I got an internal error. The error in the net.log indicated that "littlefoot22" (my WOT login) is invalid which it is because I am logged in to WOT with it here on the forums, thanks!

here is the net.log txt

30.10.2016 22:31:12 LOG INFO: Started
31.10.2016 16:19:10 LOG INFO: Started
31.10.2016 16:20:27 LOG INFO: Started
31.10.2016 16:21:30 LINK ERRO: Nick 'littlefoot22`' is not valid nick.
31.10.2016 16:22:03 LINK ERRO: Nick 'littlefoot22`' is not valid nick.
31.10.2016 16:22:17 LINK ERRO: Nick 'littlefoot22`' is not valid nick.
I am here to help as I enjoy helping others,
John A.K.a littlefoot

User avatar
SabR
Posts: 4511
Joined: 02 Jun 2014 15:22
Location: India

Re: Crash after load session

#7 Post by SabR » 01 Nov 2016 05:43

This could be one of the reasons,

Code: Select all

00:00:00.305 : [dx9] Adapter #0: Intel(R) HD Graphics Family / 112 (1024) MB (igdumdim64.dll, 20.19.15.4444, 20160422)
but lets wait for the Orange Team to guide you to the light. :)

Have you tried the game without the controller?
Seems like your nick has a special character, hence the invalid error. Recheck/re-enter your WoT credentials in the game's profile page.
Image

User avatar
Komat
SCS Software
Posts: 1063
Joined: 26 Nov 2012 09:22

Re: Crash after load session

#8 Post by Komat » 01 Nov 2016 12:43

The crash is caused by the driver of your driving wheel. You can try to disable the force feedback effects in game.

littlefoot22
Posts: 67
Joined: 05 Feb 2016 02:38
Location: USA Louisiana

Re: Crash after load session

#9 Post by littlefoot22 » 01 Nov 2016 15:04

Yep, after doing some testing of my own I removes the driver on my wheel, went to the site manufacturer and sure enough there was an update to the driver. Thanks a million for helping me out guys, cheers,

John
I am here to help as I enjoy helping others,
John A.K.a littlefoot

Post Reply

Return to “Bugs 1.4”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest