truck parked in black "tray"? [MODS]

User avatar
RootlessAgrarian
Posts: 414
Joined: 25 Nov 2015 18:43
Location: Cortes Island BC Canada

Re: truck parked in black "tray"?

#11 Post by RootlessAgrarian » 14 Jan 2017 20:38

Over at ProMods they are thinking OpenGL issue. That would mean all OSX regardless of GPU hardware, no?

User avatar
mike_mac
Posts: 52
Joined: 30 Aug 2013 23:15
Location: New Zealand

Re: truck parked in black "tray"?

#12 Post by mike_mac » 15 Jan 2017 02:44

[ deleted ]
Last edited by mike_mac on 22 Jul 2019 21:35, edited 1 time in total.

Rated PG: Portable Gaming  ~  I have been playing ETS2 since version 1.0, and ATS since 1.5
MacBook Pro  |  2.0 GHz Intel i5  |  8 GB RAM  |  Intel Iris 540  |  macOS Catalina 10.15.2  |  Steam

User avatar
RootlessAgrarian
Posts: 414
Joined: 25 Nov 2015 18:43
Location: Cortes Island BC Canada

Re: truck parked in black "tray"?

#13 Post by RootlessAgrarian » 19 Jan 2017 05:55

The Big Black Box is also affecting the "sailboat" trailer. Doesn't seem to interfere in any way with gameplay, just an illusion-smasher.

User avatar
mike_mac
Posts: 52
Joined: 30 Aug 2013 23:15
Location: New Zealand

Re: truck parked in black "tray"?

#14 Post by mike_mac » 20 Jan 2017 07:26

[ deleted ]
Last edited by mike_mac on 22 Jul 2019 21:35, edited 1 time in total.

Rated PG: Portable Gaming  ~  I have been playing ETS2 since version 1.0, and ATS since 1.5
MacBook Pro  |  2.0 GHz Intel i5  |  8 GB RAM  |  Intel Iris 540  |  macOS Catalina 10.15.2  |  Steam

jonathan2520
Posts: 38
Joined: 07 Dec 2016 13:28

Re: truck parked in black "tray"?

#15 Post by jonathan2520 » 31 Jan 2017 19:33

RootlessAgrarian wrote:Over at ProMods they are thinking OpenGL issue. That would mean all OSX regardless of GPU hardware, no?
No. I'm trying to reproduce it on my late 2013 MacBook Pro (currently macOS 10.12.3) and I just can't. It's never happened to me to begin with. Now I'm checking affected trailers in the trailer browser while switching between the GeForce 750M and Iris Pro 5200 (slideshow) and changing various settings. No black boxes, no absence of shadows.

I'm thinking this may be related to the absence of lines on certain roads that some people have mentioned. I've never noticed problems with the lines, either, although I haven't checked those locations to be sure. Both these shadows and those lines seem to use the same rendering technique. Edit: turns out I do have the line issue.

What would help in narrowing it down:
  • full system specs
  • all of the settings
  • game log
Last edited by jonathan2520 on 31 Jan 2017 23:46, edited 1 time in total.

User avatar
Cadde
Global moderator
Posts: 9535
Joined: 24 Apr 2013 18:08
Location: Have no fear, i am from the internets!

Re: truck parked in black "tray"?

#16 Post by Cadde » 31 Jan 2017 22:59

Rootless, can you reproduce this issue reliably? Say, coordinates or exact truck/trailer configuartion, exact time of day (game time) and what settings you are using. (game logs will suffice)

This way it's actually possible to check if your issue occurs only in certain situations and can thus be remedied.
Otherwise, it's definitely going to end up on the "OSX users are not a priority" pile and it will even end up in the "users who didn't bother detailing the bug report properly" pile which is right next to the "OSX" pile.

And to be honest, i believe SCS are taking OpenGL/OSX/Linux issues seriously. But it's going to be near impossible to fix it if they can't reproduce it.
ImageGreen text = Moderator action.
ImageWhite text = Opinions and general banter.
PEBCAK errors... PEBCAK errors everywhere! If my life had a log file, it would be filled with PEBCAK...

User avatar
Leen
Posts: 4192
Joined: 22 Jan 2014 19:06
Location: Netherlands
Contact:

Re: truck parked in black "tray"?

#17 Post by Leen » 01 Feb 2017 05:36

I tried something out with the E6 MAN by Madster, in the default map by SCS no problem and in the TSM map also no problem, In the Promods map however I got the same black block so for me it is a Promods issue.

GilesDWRC
Posts: 6
Joined: 11 Feb 2017 19:47

Re: truck parked in black "tray"?

#18 Post by GilesDWRC » 19 Feb 2017 16:17

im currently hauling a black box (and a trailer) accross Germany, Austria, and Italy. Im running ETS on Steam v1.26.5.1 with promods 1.12, Going east, scandiavia, promods trailers, jazzycat trailers, and real companies...

Its a plant flatbed with a back hoe and a frontloader (diggers)
When I looked up "Ninjas" in Thesaurus.com, it said "Ninja's can't be found" Well played Ninjas, well played.

User avatar
Elmer BeFuddled
Posts: 1344
Joined: 03 Sep 2014 17:07
Location: Royston Vasey, ENGLAND

Re: truck parked in black "tray"?

#19 Post by Elmer BeFuddled » 06 Jul 2017 17:58

mike_mac wrote:
20 Jan 2017 07:26
Yes, I know what you mean about the "sailboat" (yacht) trailer.

With a bit more poking around I discovered that this low bed trailer is an original model from the base game.
The same trailer is reused in the High Power Cargo Pack DLC.
So Ive done a search and this these lines are shown in multiple files. Should I change them all? (I have box shadows, sometimes deep black, sometimes semi-transparent, I'd like to sort this).

Windows 7 x64.
I'm writing a book on plagiarism. It wasn't my idea.
Nothing is foolproof to the talented fool.


EBF ETS2 Satellite Map For ProMods, RusMap etc..
ETS2 v1.18.x Satellite Map Background
Road Atlas Map Backgrounds

Post Reply

Return to “Bugs 1.26”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests