Forum and modding wiki won't be available this weekend, March 6-7. Sorry for the inconvenience!

Some AI trouble on "Kindlinger Berg" (trafficjam)

Post Reply
Kai_Thanner
Posts: 27
Joined: 03 Feb 2021 20:48

Some AI trouble on "Kindlinger Berg" (trafficjam)

#1 Post by Kai_Thanner » 18 Feb 2021 16:17

Game-Version: 1.40.0.105s
Always Reproducible with a higher traffic
Win10 64bit
No mods.

Location:

Code: Select all

(sec+0000+0002);3475.2;51.0676;10575.1;2.8562;-0.0441368
The game is without mods and g_traffic 10 to provoke the bug.

Image

Image

The AI can't change the lane with to much traffic. They must switch the lane bevor they the lane split is coming.

Image
Both vehicles are stopping with warning lights.
You can avoid this problem if the AI selects the lane from the first sign on 1000 m.
Last edited by Kai_Thanner on 23 Feb 2021 17:11, edited 1 time in total.

Kai_Thanner
Posts: 27
Joined: 03 Feb 2021 20:48

Re: Some AI trouble on "Kindlinger Berg" (trafficjam)

#2 Post by Kai_Thanner » 23 Feb 2021 16:52

Note: I updated my bugreport.

User avatar
MrBartek
Beta tester
Posts: 3006
Joined: 15 Nov 2016 19:06
Location: Poland, Lubelskie
Contact:

Re: Some AI trouble on "Kindlinger Berg" (trafficjam)

#3 Post by MrBartek » 23 Feb 2021 18:01

Not a bug because you are using the command "g_traffic 10".
Other values ​​greater than 1 (default) are not supported.
Image Image

Kai_Thanner
Posts: 27
Joined: 03 Feb 2021 20:48

Re: Some AI trouble on "Kindlinger Berg" (trafficjam)

#4 Post by Kai_Thanner » 24 Feb 2021 07:53

g_traffic 10 is a example for all the guys they playing with traffic mods. At least 43,910 alone with our mods via Steam Workshop and we are not the one and only traffic mod. I know it is not realy a bug but a problem for a big comunity. Therefore it is worth trying to improve it.

User avatar
Madkine
Global moderator
Posts: 3946
Joined: 08 Oct 2018 16:35
Location: Australia
Contact:

Re: Some AI trouble on "Kindlinger Berg" (trafficjam) [NOT A BUG]

#5 Post by Madkine » 25 Feb 2021 08:52

SCS have said they don't support values over 1, so this is not a bug.

If you want higher values supported, post in the feature request/wishlist forum, not the bug forum.

**I have encountered the behaviour that you've seen on g traffic 1. But to submit a valid bug report you need to replicate it at a setting of 1.

Post Reply

Return to “Bugs 1.40 (Open Beta)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests