Re: [Linux] [MultiScreen] Resolution broken just in gameplay

Post Reply
dfoxpro
Posts: 8
Joined: 04 Apr 2017 23:28

[Linux?] [MultiScreen] [AA] Resolution broken just in gameplay

#1 Post by dfoxpro » 12 May 2017 18:21

HOW TO REPRODUCE
Within Linux (Ubuntu-mate 17.04 in my case), multimonitor (2 screens in my case) and devilSpy for window resizing.
devilSpy settings for ets2 window:

Code: Select all

( if 
( begin 
( is ( window_class ) "Euro Truck Simulator 2" )
( is ( window_name ) "Euro Truck Simulator 2" )
) 
( begin 
( undecorate )
( unstick )
( geometry "3488x900+32+0" )
( println "match" )
)
)

Then start the game in window mode (config file attached)

PROBLEM
When you Start to drive the resolutions looks broken, like half of the actual resolution

Imagehttp://i.imgur.com/T9RRHSi.jpg

NOTES
  • The main menu truck graphics looks fine (the cabinet and exterior looks fine). This errors it's only present in gameplay
Imagehttp://i.imgur.com/MqbOZXY.jpg

  • Sometimes (1/10 ~) there is no problem but it's random
Links to images: http://imgur.com/a/XylDA

HARDWARE
cpu: AMD phenom II
gpu: AMD Radeon r280x

SOFTWARE
so: Ubuntu mate 17.10 (Udated from: 17.04 (note in 16.10 still happen))
Grapichs drivers: Mesa 17.2(Udated from: 17.1)
Latest steam
Latest ETS2 1.30.1(Udated from: (may/12 cargo update))

Please fix this glitch note it only happens in gameplay, so maybe its just some variables init problem
Attachments
config.cfg.zip
ETS2 config file
(1.39 KiB) Downloaded 40 times
Last edited by dfoxpro on 04 Dec 2017 21:20, edited 1 time in total.

dfoxpro
Posts: 8
Joined: 04 Apr 2017 23:28

Re: [Linux] [MultiScreen] Resolution broken just in gameplay

#2 Post by dfoxpro » 17 May 2017 04:40

UPDATE 1

As I said 1 of 10 times I run the game it runs fine, today it runs fine, I look in the gamelog but found nothing diferent, anyway in the game logs it alwais says:

Code: Select all

...
00:00:01.275 : [net]  LOG INFO: Started
00:00:01.282 : Setting UI reference mode to: 1440x900...
00:00:01.282 : [gfx] Selected rendering device: gl
...
00:00:01.335 : [gl] Compatible FBconfig found
00:00:01.336 : [gfx] Trying to set 3488x900 32bpp (windowed)
00:00:01.337 : [gl] glxCreateContextAttribs: OK
...
my Screens resolutions are 1600*900 not 1440...

anyway, I add some screen shots how it looks when works fine and when not.
https://imgur.com/gallery/A84wM
Last edited by dfoxpro on 04 Dec 2017 21:22, edited 1 time in total.

dfoxpro
Posts: 8
Joined: 04 Apr 2017 23:28

Re: [Linux] [MultiScreen] Resolution broken just in gameplay

#3 Post by dfoxpro » 04 Dec 2017 21:17

UPDATE 2 and WORK AROUND

The problem is related to the Anti Aliasing and maybe is not only in linux

The way to "fix" is:
· After you enter you profile
· Go to Settings > Graphics
· Uncheck MLAA
· Apply (The screen will blink)
· DO NOT CONFIRM (again the screen will blink)
· Go back and "Drive"
You will get nice screen with no glitch just for this session, the next time you launch the game you will need again to do the same steps

Some more Images to debug
Image

Post Reply

Return to “Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests