ETS2/ATS Telemetry Web Server + Mobile Dashboard

sketch
Posts: 83
Joined: 07 Mar 2015 01:16
Location: New Orleans, Louisiana

Re: ETS2/ATS Telemetry Web Server + Mobile Dashboard

#881 Post by sketch » 24 May 2017 00:49

Rybak04 wrote:Wish I could get a copy of this skin....Love it.
I will try to remember to upload it somewhere over the weekend!
Grimples wrote:I understand that this will send dashboard info over the net to your mobile phone, has the developer tried doing this with the minimap, has the developer tried this with a laptop.
You can do it on any browser as well, whether on a laptop or even on the same computer in a different display.

Someone created a "Mobile Route Advisor", I think the link is somewhere in this thread. Be aware, the minimap only works on ETS2. Something about the map projection in ATS is weird, and the developer hasn't figured out how to make it work.

Grimples
Posts: 1052
Joined: 20 Dec 2014 17:33

Re: ETS2/ATS Telemetry Web Server + Mobile Dashboard

#882 Post by Grimples » 24 May 2017 07:14

I have seen a discussion about players who would like to have the minimap on their second monitors, i certainly would, i keep forgetting what country am in, i just cannot remember where Solovakia, Hungary & Czeck are. If an non SCS developer can create plugins like this am sure SCS have the knowledge to do this. I have a 32inch & a 24inch both set to 1920x1080 btw. I'll go scour this topic now, TY.

mkoch227
Posts: 126
Joined: 13 Feb 2015 16:05
Contact:

Re: ETS2/ATS Telemetry Web Server + Mobile Dashboard

#883 Post by mkoch227 » 25 May 2017 12:33

sketch wrote: Someone created a "Mobile Route Advisor", I think the link is somewhere in this thread. Be aware, the minimap only works on ETS2. Something about the map projection in ATS is weird, and the developer hasn't figured out how to make it work.
Since the ATS rescale, none of us on the ets2-mobile-route-advisor team have dealt with properly scaling the map because it's a major pain to work on it (we've gotten "close", but it's not 100% accurate). The only information the telemetry server provides is the truck's X, Y, and Z position, as well as X, Y, and Z rotation. Capturing the map itself takes from 1 - 6 hours (depending if it's the base map, or something larger like ProMods+Rusmap), and then slicing it into tiles for the mapping library to properly render it on-screen takes another 20 minutes. It's very time consuming and since none of us who work on the skin use it that much anymore, the motivation to work on it is quite minimal. If SCS (or anyone) could find a way to send the image of the in-game minimap, it would be relatively simple to display that image somewhere else. But right now I don't have the time to look into it.
Image

Rybak04
Posts: 16
Joined: 24 Feb 2015 16:25

Re: ETS2/ATS Telemetry Web Server + Mobile Dashboard

#884 Post by Rybak04 » 29 May 2017 16:12

sketch wrote:
Rybak04 wrote:Wish I could get a copy of this skin....Love it.
I will try to remember to upload it somewhere over the weekend!
Grimples wrote:I understand that this will send dashboard info over the net to your mobile phone, has the developer tried doing this with the minimap, has the developer tried this with a laptop.
You can do it on any browser as well, whether on a laptop or even on the same computer in a different display.

Someone created a "Mobile Route Advisor", I think the link is somewhere in this thread. Be aware, the minimap only works on ETS2. Something about the map projection in ATS is weird, and the developer hasn't figured out how to make it work.
Were you able to upload it?

sketch
Posts: 83
Joined: 07 Mar 2015 01:16
Location: New Orleans, Louisiana

Re: ETS2/ATS Telemetry Web Server + Mobile Dashboard

#885 Post by sketch » 29 May 2017 23:09

Sorry for the delay, my modification of the Kenworth T680 skin is available here: https://www.dropbox.com/sh/j7cnend0gg5o ... _i1Xa?dl=0

For reference, screenshot is included again below. I added another page to the trip info, which is still changed using the Beacon key (default O). The new page includes ETA, distance to destination, bed time, and job income. I also added job info to the bottom edge of the screen -- job source and destination (city and company), time until deadline, and weight + contents.

Image

I have done similar modifications to the Peterbilt 579 (ATS, mph) and Mercedes Atego (ETS2, km/h) if anyone is interested.

Currently I'm working on a modification of m4rc10w's Scania skin, but I'm having some trouble making it work properly (mostly CSS problems, I don't really know what I'm doing, lol). With the Scania, instead of trying to alter the main display (I like the graphs that are there already!), I am just adding job info tables below the dashboard in the blank space. I can't get the .hasJob.yes stuff in the .css to work properly (code taken from the generic skin; .js includes "data.hasJob = data.trailer.attached", etc.), and further, everything goes to hell when the electricity is off :D Oh well, I'll keep trying. I'm still using the New Actros in game so I will probably wait until I actually buy a Scania before developing it further.

User avatar
m4rc10w
Posts: 95
Joined: 15 Feb 2015 17:52

Re: ETS2/ATS Telemetry Web Server + Mobile Dashboard

#886 Post by m4rc10w » 30 May 2017 05:59

@sketch what kind of problems you are having to change the Scania panel? if you want to list then maybe I can help you, if you want and I can, of course. ;)
My new VGA arrived (GTX1070) 8-) :D can now turn to travel the virtual roads again (and 'manufacture' new panels for trucks as well :) :mrgreen: ).
My ETS2/ATS Custom/Edited Dashboards for Funbit ETS2/ATS Telemetry Server
https://www.worldoftrucks.com/en/online ... p?id=25089
Sorry my bad English, it´s no my native language, then most my posts have help from Google Translate.

Rybak04
Posts: 16
Joined: 24 Feb 2015 16:25

Re: ETS2/ATS Telemetry Web Server + Mobile Dashboard

#887 Post by Rybak04 » 30 May 2017 19:27

sketch wrote:
Currently I'm working on a modification of m4rc10w's Scania skin, but I'm having some trouble making it work properly (mostly CSS problems, I don't really know what I'm doing, lol). With the Scania, instead of trying to alter the main display (I like the graphs that are there already!), I am just adding job info tables below the dashboard in the blank space. I can't get the .hasJob.yes stuff in the .css to work properly (code taken from the generic skin; .js includes "data.hasJob = data.trailer.attached", etc.), and further, everything goes to hell when the electricity is off :D Oh well, I'll keep trying. I'm still using the New Actros in game so I will probably wait until I actually buy a Scania before developing it further.
Would love a 579 as well!!

sketch
Posts: 83
Joined: 07 Mar 2015 01:16
Location: New Orleans, Louisiana

Re: ETS2/ATS Telemetry Web Server + Mobile Dashboard

#888 Post by sketch » 30 May 2017 23:48

m4rc10w wrote:@sketch what kind of problems you are having to change the Scania panel? if you want to list then maybe I can help you, if you want and I can, of course. ;)
I would be grateful for your help :)

So, I am just pretending that I know CSS :D

I have two big problems: position, and trailer detection.

First, position. I did my additions while the truck ignition ("electric") was ON, and I noticed that all the top and left measurements were measured from the top left corner of the center graphic, not the top left corner of the background as usual. So I set all my positions relative to that, and it works okay when the electric is on. But when the electric is OFF, the positions move, and it is now measured relative to the top left corner of the background like normal. I am not sure what in the code causes this. I thought that using position: absolute might help, but it doesn't seem to do anything.

Second, trailer detection. In the JS I put data.hasJob = data.trailer.attached; which I think I took from the generic skin. Coupled with things in the CSS like,

Code: Select all

._jobRemaining,
._jobSource,
._jobDestination,
._trailerInfo {
  visibility: hidden;
}

.hasJob.yes ._jobRemaining,
.hasJob.yes ._jobSource,
.hasJob.yes ._jobDestination,
.hasJob.yes ._trailerInfo {
  visibility: visible;
}
It works in the generic, but not in here. Actually, this is not unique to the Scania skin, I noticed that I also commented out the visibility: hidden part in my Mercedes Atego skin. Maybe there is something in the generic that I did not notice... It would be nice to hide the "from ()", "to ()", "remaining", "€0", "0 tonnes", etc., when there is no trailer.

I put the screenshots in an album so you can see what I mean: http://imgur.com/a/6AKpH

dave_th
Posts: 60
Joined: 18 Feb 2016 16:59

Re: ETS2/ATS Telemetry Web Server + Mobile Dashboard

#889 Post by dave_th » 31 May 2017 01:19

Has anyone been able to get an audible warning sound to work with this? Would like to set up a 'Your speeding' signal functional.

User avatar
m4rc10w
Posts: 95
Joined: 15 Feb 2015 17:52

Re: ETS2/ATS Telemetry Web Server + Mobile Dashboard

#890 Post by m4rc10w » 31 May 2017 06:04

@sketch Can you put all code here for me to analyze? I think know what the problem, but to make sure need to see how your code is now (place all content of js, html and css files in separate 'code' tags how I do, or embed into zip file, upload somewhere and place link here)
My ETS2/ATS Custom/Edited Dashboards for Funbit ETS2/ATS Telemetry Server
https://www.worldoftrucks.com/en/online ... p?id=25089
Sorry my bad English, it´s no my native language, then most my posts have help from Google Translate.

Post Reply

Return to “General discussion about game”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests