Feature Suggestion: Truck Dash to use regional units (KM / Miles)

Post Reply
User avatar
Micha_UK
Posts: 72
Joined: 16 Jun 2019 06:57
Contact:

Feature Suggestion: Truck Dash to use regional units (KM / Miles)

#1 Post by Micha_UK » 12 May 2020 01:02

Background: I just delivered something to the UK, and decided to spend a bit more time over there to fill out the map. Driving with the "wrong" truck made this more difficult, so I bought a UK truck (ie, a truck with a UK cabin layout).

Good things: The speedo is in miles (in reality, most/all modern british vehicles have speedos showing both miles and km).

Bad things: GPS and Cruise Control are still showing in KM/H

It would be nice if the GPS and Cruise Control units would, by default, match the truck. (ie, UK truck, everything defaults to miles, Continental truck, everything defaults to KM).

It would be extra nice if they could be switched, per truck, to the other units. So if I take my UK truck to the Continent, I can switch the displays to KM, and vice versa. Extra-extra nice if it could do so automatically.


But since not everybody wants to switch units, the following new game settings should cater for every possible circumstance:

1. Global game option: Units.
3 settings : Automatic (use country-specific units), force KM, force Miles

2. Truck-specific option: Units for GPS / Cruise Control / Digital Speedo (obv. can't switch a physical speedo!)
3 settings : default (use whatever is set in Global Game Options), Automatic (use country-specific units), force KM, force Miles


Now I know I can go to game settings and change the units there, but I'd have to do so again every time I take a quick job. Not a game-breaker, but an unnecessary annoyance and a bit of an immersion-breaker.

Thanks for considering.

Janusz666
Posts: 247
Joined: 02 Jan 2015 09:29

Re: Feature Suggestion: Truck Dash to use regional units (KM / Miles)

#2 Post by Janusz666 » 12 May 2020 13:31

Very good idea. More elements dedicated for GB it more realistic game.

User avatar
weejohn67
Posts: 561
Joined: 06 Aug 2017 15:30
Location: Deal Kent UK
Contact:

Re: Feature Suggestion: Truck Dash to use regional units (KM / Miles)

#3 Post by weejohn67 » 15 May 2020 17:11

can you not already change to miles per hour in menu, dont use it myself as all trucks i have driven IRL in kms so dont find it an issue
ETS2 / ATS
Basic Skins for trucks and trailers on Both Games

Post Reply

Return to “Feature Wishlists and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests