ETS2 1.50 Update discussion

ETS-20B
Posts: 79
Joined: 06 May 2019 11:42

Re: ETS2 1.50 Update Experimental Beta discussion

#331 Post by ETS-20B » 19 Apr 2024 13:18

I just entered the game after the latest update - I see that the developers have added a “weather” quality setting, thank you.
User avatar
-MLP-
Posts: 530
Joined: 31 May 2022 11:12

Re: ETS2 1.50 Update Experimental Beta discussion

#332 Post by -MLP- » 19 Apr 2024 14:23

It was there for a really long time.
User avatar
San_Sany4
Posts: 703
Joined: 26 Nov 2013 12:37
Location: Tbilisi, Georgia (the good one)
Contact:

Re: ETS2 1.50 Update Experimental Beta discussion

#333 Post by San_Sany4 » 19 Apr 2024 14:40

Just noticed this line in my game log:

Code: Select all

<ERROR> Received stat 'st_all_cargos-progress' with value 11 which is outside of the registered range <0;10>. Disabling stat.
Do we have a Special Cargo removed from the game?

EDIT: just checked and no, all 11 cargos seem to be in the game.
Last edited by San_Sany4 on 19 Apr 2024 15:10, edited 1 time in total.
My World of Trucks profile. My Steam profile.
ETS2 since 1.4, ATS since 1.0. Vanilla player.
User avatar
AVP
Posts: 73
Joined: 04 Mar 2020 14:49
Location: Russia
Contact:

Re: ETS2 1.50 Update Experimental Beta discussion

#334 Post by AVP » 19 Apr 2024 14:50

Hello everyone, I decided to make a video with a bug in order to describe less the problem with the sounds of the truck, I will say one thing, when the truck is stationary and the engine is not running, it makes a sound as if it is driving through the pits https://youtu.be/ZOmGDruoFXA
User avatar
ovcl
Posts: 136
Joined: 26 Sep 2018 12:46
Location: Russia

Re: ETS2 1.50 Update Experimental Beta discussion

#335 Post by ovcl » 19 Apr 2024 15:50

-MLP- wrote: 19 Apr 2024 14:23It was there for a really long time.
No, in the first iteration of the 1.50 experimental beta, there was no weather quality setting.
ets_graphics.jpg
Born in the USSR.
User avatar
San_Sany4
Posts: 703
Joined: 26 Nov 2013 12:37
Location: Tbilisi, Georgia (the good one)
Contact:

Re: ETS2 1.50 Update Experimental Beta discussion

#336 Post by San_Sany4 » 19 Apr 2024 15:58

I played with "t_averaging_window_length" and the new "t_averaging_window_duration" parameters. Increasing the Duration to 2000 really helped with the stutters. They still happen, but significantly less often and severe. Increasing it further to 4000 did not seem to improve it any further, neither was playing with Length parameter.

Would be nice to hear from the devs what exactly do those parameters do, and how they can be used for making the game more stable.
My World of Trucks profile. My Steam profile.
ETS2 since 1.4, ATS since 1.0. Vanilla player.
tatabike
Posts: 7
Joined: 13 Apr 2024 10:32

Re: ETS2 1.50 Update Experimental Beta discussion

#337 Post by tatabike » 19 Apr 2024 17:19

Why doesn't lane keep assist work?
Everything I try doesn't work.
What should be done?
Ogre
Posts: 116
Joined: 06 Apr 2022 20:26

Re: ETS2 1.50 Update Experimental Beta discussion

#338 Post by Ogre » 19 Apr 2024 17:28

While this is definitely the wrong place for your questions, auntie Google told me, that there is a wiki for that...

Code: Select all

https://modding.scssoft.com/wiki/Documentation/Engine/Configuration_variables
User avatar
San_Sany4
Posts: 703
Joined: 26 Nov 2013 12:37
Location: Tbilisi, Georgia (the good one)
Contact:

Re: ETS2 1.50 Update Experimental Beta discussion

#339 Post by San_Sany4 » 19 Apr 2024 18:03

First, it is definitely not the wrong place, and I cannot think of a better place for my questions that won't include sending unsolicited DMs to the particular devs or pinging their usernames. Second, I know about this wiki, and if you knew about it before googling too, you would also know that this wiki is very outdated and incomplete.
My World of Trucks profile. My Steam profile.
ETS2 since 1.4, ATS since 1.0. Vanilla player.
User avatar
SomeNordGuy
Posts: 301
Joined: 14 Sep 2021 03:56
Contact:

Re: ETS2 1.50 Update Experimental Beta discussion

#340 Post by SomeNordGuy » 19 Apr 2024 19:15

San_Sany4 wrote: 19 Apr 2024 14:40 Just noticed this line in my game log:

Code: Select all

<ERROR> Received stat 'st_all_cargos-progress' with value 11 which is outside of the registered range <0;10>. Disabling stat.
Do we have a Special Cargo removed from the game?

EDIT: just checked and no, all 11 cargos seem to be in the game.
Speculation: cargo progress might be like hitting checkpoints.. you might have had a load in your profile that failed or was suspended, like an old christmas load that you took without being able to complete it within the registered range.
[ external image ]
SomeNordGuy is on Steam, Youtube & World of Trucks
Skinning/Modding Since 1997
Post Reply

Return to “General discussion about the game”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users